Button cookies - Fursecuri nasturei

Fursecuri nasturei – Button cookies – fragede si foarte dragute, vor face deliciul celor mici in ajunul Craciunului, in asteptarea Mosului.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Button cookies - Fursecuri nasturei

Ingrediente

  • 75 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
  • 125 g faina
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • cardamon.

Mod de preparare

Amestecam zaharul cu untul taiat bucati mai mici, sarea, scortisoara, cardamomul si galbenusul de ou. Adaugam faina si framantam bine cu mainile, pana cand aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Adaugam laptele si esenta.
Tot acum putem adauga si cateva picaturi cu colorant alimentar, daca doriti un aspect si mai simpatic.
Aluatul se strange intr-o bila, se infasoara in folie alimentara, apoi se pune la frigider pentru 30 minute.
Formarea nastureilor:
Intindem aluatul in foaie mai grosuta si decupam mai intai forme rotunde. In mijlocul fiecareia formam prin presare usoara, cate un cerc cu o forma putin mai mica. Cu ajutorul unui pai facem apoi si cele patru gauri ale nastureilor.
Fursecurile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 de grade, timp de 15-20 minute.


Fursecuri nasturei – Button cookies – se servesc reci si se pot pune pe tava pentru Mosul, alaturi de un pahar de lapte cald.

Sursa retetei de fursecuri nasturei - button cookies este siteul truedelights.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc