Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Chiacchiere (de carnaval), un fel de minciunele

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se amesteca ouale cu tuica, vinul, zaharul, sarea si se bat impreuna
Se toarna peste faina.
Se pune untul moale si apoi coaja rasa de la lamaie
Se inc

ingrediente

   500 g faina
   100 g zahar
   50 g unt
   4 linguri tuica
   4 linguri vin alb (sec)
   4 oua
   sare
   coaja de la o lamaie
   ulei pt prajit

mod de preparare

Se amesteca ouale cu tuica, vinul, zaharul, sarea si se bat impreuna


Se toarna peste faina.


Se pune untul moale si apoi coaja rasa de la lamaie


Se incorporeaza tot si aluatul obtinut se lasa la "odihnit" jumate de ora.


Aluatul pt. taiat rondele sa fie usor de dat prin masina, se da prin masina la cea mai mare grosime, apoi la cea mai mica


Taiem fasii si facem fundite.


Prajim in baie de ulei.


Se scot pe hartie de bucatarie.


Cand sunt reci se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!





Reteta Chiacchiere a fost propusa de Aninita pe forum culinar.ro





Alte retete de minciunele gasiti aici:


Minciunele,


Minciunele,
Incearca si Fursecuri cu stafide si rom
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiacchiere (de carnaval), un fel de minciunele" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.