Coliva

Se pune arpacasul la foc in apa rece. Se fierbe cu incetul. Se pune putina sare si zahar dupa gust. Cand e bine fiert si destul de scazut, se da deopa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • arpacas
  • sare
  • zahar
  • scortisoara
  • coaja de lamaie rasa
  • nuca pisata
  • pesmet
  • bomboane mici

Mod de preparare

Se pune arpacasul la foc in apa rece. Se fierbe cu incetul. Se pune putina sare si zahar dupa gust. Cand e bine fiert si destul de scazut, se da deoparte sa se raceasca si se adauga nuca pisata. Se amesteca bine impreuna. Se mai adauga un praf de scortisoara sau coaja de lamaie rasa. Se pune pe o farfurie mare sau pe o tabla, tapetata cu hartie, se netezeste cu un cutit muiat din cand in cand in apa. Deasupra se presara bine cu pesmet cernut, apoi cu zahar sau cafea si se aseaza bomboane mici, colorate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Chiftele umplute cu mozzarella
Bucataras.RO

Chiftele umplute cu mozzarella

Chiftele umplute cu mozzarella
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise