Aceasta reteta de cornulete cu nuci este deosebita. Sunt fragede si aromate, iar cu aluatul se lucreaza foarte usor, nu trebuie intins inainte.
1. Se amesteca untul cu zaharul pudra, se adauga faina si se amesteca.
2. Se pun nucile prajite si macinate si, aluatul rezultat se ia de pe peretii vasului.
3. Se pune si esenta de migdale sau vanilie.
4. Se lasa la rece, timp in care incalzim cuptorul.
5. Dupa 15 minute sau cum va permite timpul, se formeaza cornuleti cu varfurile mai subtiri si curbate. Ce mi-a placut la nebunie e faptul ca aluatul nu trebuie intins pe masa, taiat, innebunit. Le-am format intre palme, ca si plastilina.
6. Se coc cornuletii la foc mediu, 180 grade, timp de 15 minute. Trebuie ss se rumeneasca mediu. O parte am pudrat cu zahar, alta nu. Sunt fragezi si buni, aromati de la nucile prajite si esenta.
Pofta buna! Speram sa va placa! Reteta de cornulete cu nuci propusa de Guguluff
Serviti cornuletele cu nuci alaturi de alte fursecuri pe masa de sarbatoare.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii