Cornulete cu smantana si untura sunt niste cornulete fragede si delicioase, care pot fi servite in special alaturi de o ceasca aburinda de cafea proaspat rasnita.
Intr-un castron mai mare, amestecam bine bine untura cu smantana la temperatura camerei, oul dupa care adaugam praful de sare si faina. Framantam un aluat potrivit de tare, pe care il punem circa 30 de minute la frigider. Intindem aluatul pe masa de lucru intr-o foaie nu prea subtire (nu este necesar sa mai infainam masa, deoarece compozitia contine grasime si nu se va lipi) si taiem patratele egale. Punem pe fiecare patratel o bucatica de rahat si rulam de la un colt la altul. In tava de la aragaz pune hartie de copt, apoi adaugam cornuletele. Le coacem pana se rumenesc usor.
Cornuletele se scot si cat sunt fierbinti se pudreaza cu zahar pudra.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii