Se framanta faina cu margarina pana se omogenizeaza si se adauga amestecul de apa clocotita, otet, sare, bicarbonat, lamaia si vanilia. Aluatul astfel
Se framanta faina cu margarina pana se omogenizeaza si se adauga amestecul de apa clocotita, otet, sare, bicarbonat, lamaia si vanilia. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece o ora, apoi se intinde o foaie de trei-patru mm grosime, din care fie se taie cu un dispozitiv special (de exemplu, gura unui pahar) ineluse, fie se portioneaza bucati de 5 x 5 cm (pentru cornulete).
Daca faceti ineluse, este mai estetic (si mai greu) sa taiati, cu un pahar cu gura de circumferinta mai mica, o "gaura" in jumatate dintre rotunduri (de unde si "ineluse").
Inelusele se pun doua cate doua, umplute cu gem.
Pe aluatul pentru cornulete se aseaza rahat sau nuca macinata, amestecata cu gem si zahar farin, dupa care se ruleaza.
Se aseaza tava in cuptorul deja incins la 190 de grade si se coc pina se rumenesc. calde, se pudreaza cu zahar farin aromat cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Reteta Cornulete si ineluse de post a fost propusa de MC pe forum culinar.ro
Alte retete de post gasiti aici:
Negresa de post,
Rulada cu mere (de post),
Salam de biscuiti (de post)

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii