Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Covrigei cu scortisoara

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de covrigei cu scortisoara sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, unt sau margarina, zahar, faina, scortisoara, ou.

ingrediente

   5 galbenusuri tari
   1 ou crud
   50 g unt sau margarina
   zahar pudra
   3/4 pahar faina
   1 lingurita scortisoara
   1 lingura zahar pudra pentru presarat covrigeii.

mod de preparare

Galbenusurile reci se trec prin sita si se freaca cu untul, zaharul, oul crud si jumatate de lingurita de scortisoara foarte fin pisata.




Se adauga faina si se amesteca cu mana timp de 10—15 min. Din aluatul obtinut se ia cate o bucatica, se formeaza covrigi mici si subtiri si se dau prin zaharul (1 lingura) amestecat cu o jumatate lingurita de scortisoara. Se aseaza pe tava de copt presarata cu faina si se dau la cuptor la foc mic.


Pot fi serviti calduti sau reci.




Alte retete recomandate:




Placinta cu spanac




Prajitura cu branza de vaci




Pandispan pufos

Incearca si Pricomigdale cu rom
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu scortisoara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.