Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de covrigei cu scortisoara sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, unt sau margarina, zahar, faina, scortisoara, ou.
Galbenusurile reci se trec prin sita si se freaca cu untul, zaharul, oul crud si jumatate de lingurita de scortisoara foarte fin pisata.
Se adauga faina si se amesteca cu mana timp de 10—15 min. Din aluatul obtinut se ia cate o bucatica, se formeaza covrigi mici si subtiri si se dau prin zaharul (1 lingura) amestecat cu o jumatate lingurita de scortisoara. Se aseaza pe tava de copt presarata cu faina si se dau la cuptor la foc mic.
Pot fi serviti calduti sau reci.
Alte retete recomandate:
Placinta cu spanac
Prajitura cu branza de vaci
Pandispan pufos
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii