Covrigeii polonezi sunt foarte gustosi si pot fi serviti atat ca desert dar si ca gustare peste zi. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de faina,z ahar, oua, unt, lapte si praf de copt.
Covrigeii polonezi sunt foarte gustosi si pot fi serviti atat ca desert rapid cat si ca gustare peste zi. Se amesteca faina impreuna cu praful de copt si putina sare. Se adauga treptat oul si galbenusul, frecate cu zaharul, coaja de lamaie, apoi laptele. Se amesteca bine si se formeaza din aluatul obtinut covrigei mici, cu capetele incrucisate spre mijlocul covrigului. Se ung covrigeii cu albus batut, se presara cu zahar si se coc intr-o tava unsa cu unt, in cuptorul incins.
Covrigeii polonezi Se servesc dupa ce s-au racit.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdesupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteO reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa
Ciorba de vacutaDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii