Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Degetele inmuiate in ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
Dulceata_de_trandafiri postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Degetele inmuiate in ciocolata sunt de fapt niste piscoturi care au fost imbracate in ciocolata si alune. Pentru aface aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de alune de padure ciocolata amaruie si ingredientele pentru aluat.

ingrediente

Se prepara cu:
   o cana de unt topit (din care pui alaturi 3-4 linguri)
   jumatate de cana de zahar pudra
   o lingurita praf de copt
   2 cani de faina
   200 gr de ciocolata amaruie
   jumatate de cana de nuci/alune de padure pisate
   esenta de vanilie

mod de preparare

Aceasta reteta este ca si o incrucisare intre fursecuri si piscoturi, foarte fragede si foarte simplu de facut. Alaturi de un ceai sau o cafea, iti poti intampina prietenii cu acest dulce si nici nu isi vor da seama ca nu le-ai cumparat de la cofetarie :) .

Intr-un vas amesteci zaharul cu untul (nu uita sa lasi de-o parte 3-4 linguri de unt topit!) pana rezulta o crema usoara. Se adauga faina si esenta de vanilie. Se amesteca totul bine, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cam o ora.

Se iau bucati de aluat si se ruleaza snururi de lungimea si grosimea unui deget (6 cm lungime si 1 cm grosime), cat mai egale intre ele. Mie mi-au iesit 26 de "degetele", dar nu-i obligatoriu sa iti dea la fel la socoteala, le poti face cum vrei.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 175 de grade, pe randul cel mai de sus, pentru 12-15 min, pana devin aurii. La atingere vor ramane moi, se vor mai intari dupa ce se vor fi racit pe un gratar.

Separat, intr-un ibric, topesti la bain-marie ciocolata cu untul. Fiecare "degetel" deja racit se scufunda cu grija (pentru ca este fraged si deci casant) cam 1 cm in ciocolata topita, apoi se tavaleste intr-o farfurie cu nuci pisate. Se pune alaturi, pe o hartie de copt, pana ce ciocolata se intareste si abia dupa aceea se aseaza pe un platou. Se repeta acesti pasi cu fiecare fursec in parte, iar la nevoie, se mai pune la bain-marie ciocolata in caz ca incepe sa se intareasca.


Se servesc ca desert impreuna cu o ceasca de cafea ori ceai.
Alte retete recomandate:

Incearca si Briose cu lichior de oua
Daca ti-a placut reteta noastra ""Degetele" inmuiate in ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.