Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta culinara Fursecuri arabesti

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Seima postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Fursecuri cu fulgi de ovaz si nuca"
 
Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si

ingrediente

   Pentru aluat:
1 ou intreg
   1 galbenus
   1 lingura apa
   120 ml ulei
   120 gr zahar
   5 lingurita rasa praf de copt
   vanilie (pun cate o picatura de concentrat)
   300 gr faina
   Pentru finisaj:
1 borcanel de gem de caise (eu folosesc gem fara zahar sau cu procent de zahar scazut)
   150200 gr fulgi nuca de cocos

mod de preparare

Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam totul bine. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut trebuie sa nu fie lichid dar nici tare, insa suficient ca sa-l putem modela. Cu mainile unse cu putin ulei, din aluat se formeaza bilute de aproximativ 3 cm diametru si se aseaza la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc la coacere. Se poate vedea ca aluatul nu este foarte tare deoarece initial pe tava am pus bilute, care in scurt timp s-au aplatizat un pic. Le coacem in cuptor preincalzit la 170-180 grade Celsius, prima tava 6 minute, a doua tava - 5 minute. Asa aratau in cuptor dupa 4 minute (vezi fotografie) Fursecurile nu trebuie sa fie rumenite, au culoare palida si sunt putin crapate. Se pot scoate din tava dupa 3 minute si se lasa sa se raceasca bine.


Pentru "finisare" vom incalzi putin gemul de caise si eventual vom baga putin mixerul batz - ca sa sfaramam eventualele bucatele de fructe. Fursecurile reci le vom da prima data prin gem, iar apoi prin nuca de cocos. Sunt gata de a fi puse putin la pastrare.

Pentru ca se servesc dupa cateva ore (5-8 ore) cand de la gem - se vor imuia, vor deveni pufoase si vor avea un gust divin. Pofta buna!


Reteta propusa pe forum de seima.


Alte retete recomandate:

Incearca si Cornulete fragede
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri arabesti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite