Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 400 g zahar pudra, 5 g gelatina, 40 g apa, mirodenii,
Pentru fursecurile aromate, se pune apa peste gelatina si se lasa timp de o ora, apoi se incalzeste usor pana se topeste gelatina. Se pune totul peste zahar si se amesteca energic pana se face un aluat in care se pun arome si diferiti coloranti. Cand totul s-a mai racit, se pune aluatul in punga de nylon. Pe planseta de lucru, se pudreaza cu zahar pudra.
Se ia cate putin aluat din saculet si se intinde pe masa o foaie de un centimetru pana la un centimetru si jumatate, apoi se taie cu formele dorite. Fiecare figura se pune la uscat pe zahar pudra. Petalele de crin si frunzele se dau prin zahar si se usuca pe sticla goala, pentru a lua forma usor ovala. Cand totul se pregateste, se poate impodobi tortul.
Cu aceste fursecuri aromate se poate impodobi tortul.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAm primit o tava frumoasa de la Merisor si astfel am pregatit o tarta gustoasa si de sezon!
Tarta cu branza, spanac si leurdaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii