Fursecuri cu crema de cacao

Se amesteca bine untul moale impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 1 ou si se adauga apoi faina si miezul tocat de nuca. Se lasa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 200 gr unt
  • 150 gr miez de nuca
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar farin
  • 50 gr cacao
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se amesteca bine untul moale impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 1 ou si se adauga apoi faina si miezul tocat de nuca. Se lasa aluatul obtinut la rece aproximativ 2 ore, apoi se intinde o foaie de 1-2 cm si se decupeaza forme rotunde cu ajutorul unui pahar. Se pun discurile intr-o tava si se lasa la copt, la foc mediu. Se prepara intre timp crema. Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cacaua si romul. Se amesteca bine si se lipesc discurile doua cate doua intre ele cu aceasta crema.
Se pot servi glasate cu glazura de ciocolata sau marmelada de fructe.

Alte retete de dulciuri:

Fursecuri de Craciun

Tiramisu

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci