Fursecuri cu marmelada

Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de fursecuri cu marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: marmelada, unt, faina, smantana, drojdie de bere, oua, vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 200 g faina
  • 1 lingurita drojdie de bere
  • 1 lingura smantana
  • 2 oua.
  • vanilie
  • 150—200 g marmelada.

Mod de preparare

Se bat putin ouale cu zaharul si vanilia taiata foarte fin. Se adauga drojdia amestecata cu smantana separat, apoi untul si faina. Se fra­manta bine, se lasa aluatul la loc rece timp de 20—25 min, apoi se intinde o foaie subtire care se taie cu paharul de apa, in rotocoale.

Se unge doua treimi din fiecare rotocol cu marmelada, impaturandu-l apoi in trei si avand grija ca pe deasupra sa fie treimea neunsa cu marmelada. Se aseaza in tava la distanta ca sa aiba loc sa creasca, se lasa 5—10 min in tava apoi se unge fiecare cu putin ou batut si se da la cuptor la foc potrivit, lasand sa se rumeneasca putin.


Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete recomandate:

Fursecuri cu cafea

Fursecuri cu malai si susan

Fursecuri cu seminte de floarea soarelui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci