Se pune mierea la foc lasand sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca repede cu lingura pana se raceste putin, astfel ca sa se poata framanta cu mana pana se raceste complet. Se adauga amoniacul dizolvat intr-o lingura de apa, coaja de lamaie, zaharul vanilat, se framanta putin, apoi se pune untul usor incalzit si se mai framanta timp de 10—15 min.
Aluatul trebuie sa fie moale. Se acopera cu un servet si se lasa 20—30 de min sa se odihneasca. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie diferite forme (cu ajutorul formelor speciale). Se aseaza pe o tava de copt unsa cu unt, la distanta de un centimetru jumatate ca sa aiba loc sa creasca. Se pune la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.
Se servesc caldute.
Alte retete recomandate:
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe