Fursecuri cu miere

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de fursecuri cu miere sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, miere, migdale sau nuci, unt, rom, apa, zahar vanilat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g miere
  • 600 g faina
  • 400 g migdale sau nuci macinate
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 160 g unt
  • 1 paharel rom
  • 1 lingura apa.

Mod de preparare

Se pune mierea la foc lasand sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca repede cu lingura pana se raceste putin, astfel ca sa se poata framanta cu mana pana se raceste complet. Se adauga amoniacul dizolvat intr-o lingura de apa, coaja de lamaie, zaharul vanilat, se framanta putin, apoi se pune untul usor incalzit si se mai framanta timp de 10—15 min.

Aluatul trebuie sa fie moale. Se acopera cu un servet si se lasa 20—30 de min sa se odihneasca. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie diferite forme (cu ajuto­rul formelor speciale). Se aseaza pe o tava de copt unsa cu unt, la distanta de un centimetru jumatate ca sa aiba loc sa creasca. Se pune la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.


Se servesc caldute.

Alte retete recomandate:

Fursecuri cu nuga

Fursecuri cu iaurt

Fursecuri cu cacao

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc