Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Islere

portii reteta 25 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 06m 
gatire reteta 34m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 06-01-2017
Adaugă în cartea de bucate
Aceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.

ingrediente

25 portii

   180 g Rama Maestro 70% grasime
   4 linguri zahar brun (sau obisnuit)
   150 ml apa calduta
   1 varf lingurita sare
   2 oua
   Faina cat cuprinde (aprox 300 g)
   1 plic praf de copt
In plus:
   Gem de caise sau crema de unt pentru umplut
   100 g ciocolata neagra sau de cofetarie pentru glazurat

mod de preparare

Se freaca untul sau margarina cu zaharul brun (sau obisnuit), se adauga pe rand, ouale, un praf de sare, apa, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand pana se obtine o coca moale, lipicioasa, care sa se poata pune in posul de ornat. Se asaza fursecurile intr-o tava cu foaie de copt, cu ajutorul posului, mai departate intre ele pentru ca isi vor mari volumul, apoi se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10-12 minute sau pana devin aurii. Eu am obtinut 3 tavi cu fursecuri (aprox 50 de fursecuri care se vor lipi 2 cate 2, adica 25 de islere). Se lasa la racit. Se ung cu gem de caise sau crema de unt si se lipesc doua cate doua. Apoi se topeste putina ciocolata neagra (sau ciocolata de cofetarie 52%cacao) impreuna cu o lingura de lapte sau frisca lichida (eu am optat pentru frisca) in vasul de chocolate fondue (sau pe baie de abur). Se glazureaza islerele obtinute si se decoreaza cu ornamente de zahar. Se dau o ora la rece inainte de servire. Se pastreaza la frigider, in caz ca optati si pentru cateva umplute cu crema de unt. Mie mi s-au parut foarte gustoase cele cu crema, dar dulci, asa ca puteti pune mai putin zahar in compozitia aluatului. In schimb, gemul de caise, un pic acrisor, echilibreaza mai bine acest tip de fursec. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/01/islere.html
Incearca si Fursecuri mentolate
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.