Nasturasi cu dulceata

Nasturasi cu dulceata sunt niste fursecuri foarte simple de facut. Aveti nevoie de gem sau dulceata, faina, unt, smantana...

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Nasturasi cu dulceata

Ingrediente

  • 225 grame unt
  • 1 masura de zahar (aprox. 200 grame)
  • 2 galbenusuri (mai mari)
  • 2 masuri de smantana
  • 2 masuri de faina
  • 1 masura de cacao
  • 1 praf de copt (10 grame)
  • Cirese intregi din dulceata

Mod de preparare

Untul si zaharul se amesteca cu mixerul, adaugam cele 2 galbenusuri si mixam in continuare. Adaugam smantana si amestecam iar. In final, punem faina si cacao impreuna cu praful copt (amestecate toate 3 impreuna).
Din coca rezultata, facem bilute egale, le tavalim prin zahar, le punem in tava unde le facem cate o gaura in mijloc ( cu degetul sau orice alt instrument care credeti ca va poate fi de ajutor, genul degetar) si umplem cu o cireasa din dulceata.
Dam la cuptor pentru 10 minute, la 175 de grade sau foc potrivit.


Se mai pot servi acesti nasturasi si umpluti cu crema de ciocolata.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc