Reţetă de preparare a papanaşilor de branza dulce si gris

Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaca zdrobita cu o furculita se amesteca cu grisul,faina,ouale si sarea. Se omogenizeaza bine , se fac cu mana galusti rotunde care se fier

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 400 gr.branza de vaca
  • 3 linguri gris
  • 1 lingura faina
  • 1-2 oua
  • sare
  • 4 linguri pesmet
  • 50 gr.margarina
  • 2-3 linguri zahar
  • smantana optional

Mod de preparare

Branza de vaca zdrobita cu o furculita se amesteca cu grisul,faina,ouale si sarea. Se omogenizeaza bine , se fac cu mana galusti rotunde care se fierb in apa clocotita cu sare. Papanasii sunt fierti atunci cand ,dupa ce s-au ridicat deasupra ,mai dau cateva clocote. Se scot cu spumiera ,fara sa se sfarame si se tavalesc in pesmetul rumenit in margarina incinsa. Se aseaza pe o farfurie de yena rezistenta la caldura si se dau 5-10 minute la cuptor- pudrate cu zahar sau cu smantana si zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci