Din 1/3 parti osanza, faina, oua, sare, vin se face o coca mai moale. Se framanta bine si se intinde o foaie de grosimea unui deget. Osanza ramasa s
Din 1/3 parti osanza, faina, oua, sare, vin se face o coca mai moale. Se framanta bine si se intinde o foaie de grosimea unui deget.
Osanza ramasa se imparte in patru parti si se pune la rece.
Se unge foaia de coca cu o parte din osanza si se impatureste din exterior spre interior. Se lasa la rece 60 min.
Se repeta operatia de 4 ori.
In final, se intinde foaia de grosimea degetului si se taie in forme dreptunghiulare cu un cutit incins. Se umple cu bucati de rahat (sau altceva) si se da la cuptor la foc iute. Dupa ce este coapta se pune zahar pudra (ele fiind calde) si se aseaza pe platou.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii