Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Piscoturi bune

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hartie zaharul pisat, iar pe alta hartie, faina proaspat cernuta.

ingrediente

   120 g zahar
   80 g faina
   5 albusuri
   3 galbenusuri
   1 pachet vanilie
   2 linguri zahar fin pentru pudrat deasupra.

mod de preparare

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hartie zaharul pisat, iar pe alta hartie, faina proaspat cernuta. Pentru piscoturi se bat albusurile spuma intr-un cazanel, se toarna incet din 1/3 zahar, se mai bate cu telul pana se intareste bine albusul. Se scoate telul, se pune restul de zahar amestecand usor cu o lingura, apoi pe rand trei galbenusuri, faina cernuta si vanilata. Se pregateste din timp o hartie alba, mai groasa, de marimea tavii in care se vor coace piscoturile. Se recomanda folosirea unei tavi speciale; fara pereti laterali. Se face un cornet de hirtie care se taie la varf, astfel incat sa aiba o gaura cu un diametru de 1/2 cm. Se umple pe trei sferturi cu compozitia de mai sus si se toarna pe hartia dinainte pregatita piscoturi de 10 — 12 cm lungime.
Se lasa intre ele un interval de 5 — 6 cm, deoarece cresc la copt. Printr-un tifon rar, se presara deasupra putin zahar pudra. Se apuca hartia de un capat si se scutura, aplecand-o, pentru ca zaharul cazut pe hartie sa alunece afara si se asaza incet pe tava neunsa. Piscoturile se coc la foc potrivit, mai mult moale. Se tin circa 25 de minute, in care timp trebuie sa creasca frumos, fara sa se rumeneasca. Cand prajiturile sunt gata, se scot imediat de pe hartie cu ajutorul unui cutitas si se asaza pe farfurie, lipiti cate doi, cu partea de pe tava inauntru.


Incearca si Fursecuri cu branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi bune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.