Stelute cu capuccino

Stelutele cu capuccino sunt niste fursecuri delicioase pe care le puteti prepara foarte rapid. Pentru aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie faina, zahar, oua, praf de capuccino, cafea solubila

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Stelute cu capuccino

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 120 g zahar
  • 110g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de cafea (optional)
  • 2 pliculete capuccino pudra
  • 1 lingurita cafea instant
  • Pentru ornat:
  • 100 g zahar pudra
  • 4 linguri apa
  • 2 lingurite cafea instant

Mod de preparare

Mixati la viteza maxima untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati zaharul vanilat si esenta de cafea (daca folositi) si continuati sa mixati. Adaugati pliculetele de capuccino si lingurita de cafea instant si amestecati din nou, dupa care incorporati faina. Aluatul obtinut il dati la frigider pentru 30 de minute.
Incingeti cuptorul la 170 C. Din aluatul obtinut, intindeti o foaie subtire pe masa de lucru. Cu forma de stelute taiati aluatul si puneti stelutele pe tava de copt. Dati la cuptorul incins pentru 10 minute.
Scoateti stelutele din cuptor si lasati-le sa se raceasca. Pregatiti glazura: amestecati incet zaharul cu apa pana obtineti o pasta consistenta.


Ungeti stelutele cu glazura dupa care imediat presarati granulele de cafea instant. Lasati deoparte 1 ora dupa care le puteti servi.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc