Stelute glasate

Stelutele glasate sunt niste biscuiti de Craciun deliciosi, cu alune de padure, blat din albus si glazura alba sunt perfecte pentru sarbatorile de iarna. Poti sa le prepari pentru cadouri dulci, pentru Mos Craciun sau pentru o gustare dulce incredibil de buna.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Stelute glasate

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 40 buc.:
  • 3 albusuri
  • 250g zahar pudra – cernut
  • 1 lingurita scortisoara
  • 350g alune de padure – macinate.

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 140 de grade Celsius. Ungeti si tapetati o tava de copt cu hartie pergament. Bateti albusurile spuma, pana cand incep sa se intareasca si adaugati treptat zaharul pudra. Continuati sa bateti pana cand folositi toata cantitatea de zahar, iar amestecul este tare si lucios. Puneti deoparte 3 linguri din albus, pentru glazura.

Adaugati scortisoara si alunele macinate. Puneti compozitia intr-o punga mare, pentru congelat, intindeti o foaie de 12mm grosime, apoi lasati-o la frigider timp de 15 minute. Decupati fursecurile cu forma dorita si asezati-le in tava. Ungeti-le cu albusul pus deoparte si dati la cuptor timp de 30 de minute.

Sfat: pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de forma, si sa se desprinda usor, „inmuiati" forma in zahar pudra.


Stelutele glasate sunt fursecuri perfecte pentru a-l astepta pe Mos Nicolae sau Mos Craciun :).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori