Trufe tavalite

Trufele tavalite sunt fursecuri simple si delicioase. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga laptele, laptele praf si cacaua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua (galbenusurile)
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 7 linguri de zahar
  • un pachet de unt
  • 100 g nuca macinata
  • 2 fiole de esenta de rom si una de vanilie
  • o punga mica de lapte praf (130 gr).
  • Pentru umplutura (optional): afine din dulceata sau visine din visinata
  • alune
  • migdale. (eu am umplut trufele cu afine din dulceata)
  • Pentru ornat: nuca de cocos si nuca macinata prin care tavalim trufele.

Mod de preparare

Trufele tavalite sunt fursecuri simple si delicioase. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga laptele, laptele praf si cacaua. Se lasa pe foc si se amesteca continuu pana capata consistenta mierii. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Untul se freaca spuma si se scoate apa din el. Punem cu lingura treptat din crema racita, peste unt, omogenizam, apoi adaugam esentele si o parte din nuca macinata (pastram si pentru decor). Dam la frigider 30 de minute.

Din crema facem niste bilute pe care le umplem cu ce vrem (le-am umplut cu afine), dupa care le tavalim prin nuca de cocos si nuca macinata.

Trufele tavalite se pastreaza la rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci