Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Turta dulce cu cafea turceasca

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:45m 
gatire reteta 15m 
BakeUpArtist postat de
Postat pe: 02-12-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Turta miresei sau Colacul miresei"
 
A venit sezonul rece și în perioada aceasta, am tendința să pregătesc delicii care mă duc cu gândul la sărbători. Încă puțin!

ingrediente

10 portii

Blat:
   480 g faina
   260 g zahar
   50 g unt
   125 ml apa
   1/2 lingurita bicarbonat
   1 lingurita scortisoara macinata
   1 ou
   1 varf cuisoare macinate
   1 varf nucsoara
   1 lingurita ghimbir
   1 lingura coaja de lamaie
   1 praf de sare
Crema cafea:
   1 ou
   80 g zahar pudra
   100 g faina
   2-3 linguri cafea turceasca
   300 ml lapte
Glazura:
   1 albus de ou
   100 g zahar pudra
   2 linguri apa fierbinte

mod de preparare

Aluat

Într-o cratiță, se topește o lingură de zahăr până devine brun, apoi se adaugă cu grijă cei 125 de ml de apă fierbinte și se lasă la foc mic până se topește zahărul.

Separat, amestecați nucșoara, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul, apoi adăugați peste zahărul topit și amestecați. Adăugați restul de zahăr și lăsați pe foc mic, amestecând, până se topește tot zahărul. Opriți focul și adăugați 150 g de făină peste sirop, amestecând energic cu spatula, până se încorporează întreaga cantitate, apoi lăsați să se răcească. Separat, amestecați restul de făină cu sarea și bicarbonatul, adăugați compoziția preparată anterior împreună cu untul topit, oul, coaja de lămâie și amestecați bine, până aveți un aluat omogen. Modelați aluatul pe un blat de lucru tapetat cu făină, până nu mai este lipicios. În timp ce formați turtele din blat, țineți permanent restul de blat acoperit cu folie alimentară. Umpleți turtele cu biluțe de cremă și coaceți la foc mediu pentru 15-20 de min. Crema cafea

 Mixați oul cu zahărul până își dublează volumul, adăugați făina și cafeaua și mixați bine. Adăugați laptele și amestecați. Puneți crema pe foc la bain-marie, până se îngroașă, amestecând foarte des. Lăsați-o la răcit până devine vâscoasă, înainte de a o folosi.

Glazura

Se bate albușul cu zahărul până capătă consistența de bezea, apoi se adaugă cele 2 linguri de apă fierbinte și se mixează bine. Într-un bol cu capac, se pun 2-3 turte coapte și răcite, adăugând 2-3 linguri de glazură peste. Puneți capacul și agitați bine până glazurați turtele pe toată suprafața. Repetați procedeul până terminați toate turtele dulci. Lăsați să se întărească la aer, fără să acoperiți.

Incearca si Inimioare cu gem
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce cu cafea turceasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.