Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Turta dulce decorata cu royal icing

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 1h 
andraconstantinescu postat de
Postat pe: 27-12-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Turta miresei sau Colacul miresei"
 
Pentru Mos Craciun, dar si pentru colindatori, am pregatit aceasta turta dulce frumos decorata.

ingrediente

15 portii

Aluat:
   2 oua
   2 galbenusuri
   100 g zahar
   5 linguri miere
   50 ml suc proaspat de clementine
   o lingurita scortisoara macinata
   un praf de ghimbir
   un praf de nucsoara
   faina cat cuprinde (600 g)
   o lingurita praf de copt
   o lingurita bicarbonat de sodiu
   o lingura de ulei
Royal icing:
   2 albusuri
   zahar pudra din comert - cat cuprinde (280-300 g)
   o lingura Amidon
   o lingurita de zeama de lamaie
   colorant alimentar
   Optional: bomboane colorate

mod de preparare

Aluat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale si galbenusurile cu zaharul si cu mierea. Se adauga sucul proaspat de clementine, scortisoara, ghimbirul si nucsoara si se amesteca. Se incorporeaza treptat faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se framanta un aluat nelipicios, care la final se unge cu o lingura de ulei. Pe masa de lucru unsa cu ulei se intinde cu ajutorul unui sucitor o foaie subtire de aluat. Se decupeaza aluatul in formele dorite, apoi acestea se transfera cu ajutorul unui cutit pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se lasa spatiu suficient intre forme. Se introduce tava la cuptor pana cand turta dulce este rumenita frumos. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat (au iesit 3 tavi de turta dulce). Roya icing: Se pun albusurile intr-un castron curat. Se cerne o parte din zaharul pudra peste ele si se adauga amidonul. Se mixeaza totul, se adauga zeama de lamaie, apoi se mai adauga zahar pudra pana cand se obtine consistenta dorita. Trebuie sa rezulte o compozitie lichida, nu tare, ci usor manevrabila. Daca se lucreaza cu mai multe culori, se ia din compozitie si se pune intr-un alt castron impreuna cu colorantul dorit si se mixeaza. Daca folositi un colorant lichid este posibil sa mai trebuiasca sa adaugati putin zahar pentru a obtine din nou consistenta dorita. Dupa aceea, fiecare glazura colorata se pune individual intr-o punga, care se leaga la gura, iar la capat se face o gaura mica, taind punga cu o foarfeca. Se orneaza turta dulce (care s-a racit) cu glazura de zahar pudra dupa bunul plac si se pot folosi si bomboane. Pentru a extinde glazura pe suprafata turtei dulci va puteti folosi de o scobitoare. Pentru a face mai multe decoratiuni se lasa intai sa se usuce "fundalul", apoi se fac celelalte decoratiuni. Se lasa glazura sa se usuce, apoi turta dulce se poate pastra in cutii metalice.
Incearca si Fursecuri ochelari
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce decorata cu royal icing" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.