Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie

Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie este o reteta de fursecuri fragede si vanilate, perfecte pentru orice sarbatoare. fursecurile au forma de semiluna si sunt ninse cu zahar pudra.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie
Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie

Ingrediente

  • 100 g migdale macinate fin
  • 200 g faina
  • 80 g zahar pudra
  • esenta de vanilie sau cateva seminte de pastaie de vanilie
  • 175 g unt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • zahar pudra si zahar vanilat pentru decor.

Mod de preparare

Se amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri (cam de un deget) si lungi, care se lasa la frigider, acoperite cu folie alimentara, pentru o ora.
Rolele de aluat, bine racite, se taie cu un cutit in bucati mai mici si se pun in tava tapetata cu hartie de copt, modelandu-le in forma de semilune.
Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coc fursecurile timp de 10-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la suprafata.
Cat sunt inca fierbinti, se trec prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.


Dupa ce se racesc, fursecurile vanilate se depoziteaza in cutii din metal sau in borcande din sticla si se pot pastra pana la 4 saptamani. Devin din ce in ce mai fragede pe masura ce timpul va trece peste ele.

Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci