Dulciuri

Placinta (melcisori) cu mere

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 45m 
gicuta69 postat de
Postat pe: 17-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Aluat pentru placinta"
 
O reteta in ton cu vremea de-afara.

ingrediente

8 portii

   6 linguri zahar (sau dupa gust)
Aluat:
   Aproximativ 5oo g faina
   un ou
   250 ml apa calduta
   un praf de sare
umplutura:
   1,500 kg mere
   o lingurita scortisoara (sau dupa gust)
   ulei pentru uns foile
In plus:

mod de preparare

Aluat:

Amestecam toate ingredientele si framantam bine pana iese un aluat care nu se lipeste pe maini. Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm diametrul. Le ungem cu ulei si le suprapunem cate doua. In final vom avea opt foi.

Le lasam la odihnit pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Spalam merele, le curatam de coaja si cotoare si le dam pe razatoarea mare. Le punem la calit cu zaharul.

Cand merele s-au calit si a scazut zeama pe care si-au lasat-o, inchidem focul si adaugam scortisoara.

Le lasam la racit. Dupa ce merele s-au racit incepem sa formam placintele.

Picuram ulei pe masa de lucru, luam o foaie de aluat si o intindem in forma de patrat cu sucitorul pana devine transparenta.

Punem umplutura cam pe un sfert de foaie in partea de jos, apoi o rulam si ii dam forma de spirala.

Asezam placintele intr-o tava in care am asternut hartie de copt si le ungem cu ulei.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 35 de minute, pana se rumenesc frumos.

Incearca si Salam de biscuiti
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta (melcisori) cu mere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite