Placinta (melcisori) cu mere

O reteta in ton cu vremea de-afara.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Placinta (melcisori) cu mere

Ingrediente

  • 6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • Aluat:
  • Aproximativ 5oo g faina
  • un ou
  • 250 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 1,500 kg mere
  • o lingurita scortisoara (sau dupa gust)
  • ulei pentru uns foile
  • In plus:

Mod de preparare

Aluat:

Amestecam toate ingredientele si framantam bine pana iese un aluat care nu se lipeste pe maini. Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm diametrul. Le ungem cu ulei si le suprapunem cate doua. In final vom avea opt foi.

Le lasam la odihnit pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Spalam merele, le curatam de coaja si cotoare si le dam pe razatoarea mare. Le punem la calit cu zaharul.

Cand merele s-au calit si a scazut zeama pe care si-au lasat-o, inchidem focul si adaugam scortisoara.

Le lasam la racit. Dupa ce merele s-au racit incepem sa formam placintele.

Picuram ulei pe masa de lucru, luam o foaie de aluat si o intindem in forma de patrat cu sucitorul pana devine transparenta.

Punem umplutura cam pe un sfert de foaie in partea de jos, apoi o rulam si ii dam forma de spirala.

Asezam placintele intr-o tava in care am asternut hartie de copt si le ungem cu ulei.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 35 de minute, pana se rumenesc frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci