Dulciuri

Reteta Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 10m 
ani67 postat de
Postat pe: 21-06-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu cirese (Reteta Video)"
 
Pentru concurs desert cu fructe Am ales aceasta prajitura sa o consider ca un desert cu fructe datorita morcovului pe care il consider mai mult un fruct deact leguma.El se consumain stare cruda ca un fruct,ca si dulceata dar mai ales ca nectar. Iata de ce am ales aceasta delicioasa reteta sa o propun ca desert cu fructe pentru o zi caniculara!!!

ingrediente

10 portii

blat:
   250 g biscuiti amaretti
   125 g unt sau margarina
   cateva tablete de ciocolata alba(optional)
nectar de morcovi:
   8-10 morcovi tineri,
   3-4 stelute de anason
   un praf de sortisoara
   500 ml apa
   300 g zahar
umplutura:
   200 g smantana
   200 g branza dulce de vaci
   200 ml nectar de morcovi,
   un plic gelatina (10 g)
jeleu:
   200 ml nectar de morcovi
   un plic de jelle tort

mod de preparare

Se dau la blender biscuitii apoi se framanta cu untul si ciocolata topite. Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil (diametrul de20 cm). Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja, taiati cubulete si fierti cca 30 de minute, la foc doml cu zaharul, apa, anasonul si scortisoara. Se da de pe foc si se da la blender. Se mixeaza branza proaspata de vaci cu smantana pana obtinem un amestec fin apoi adaugam nectarul si gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marie. Turnam crema deasupra blatului de biscuiti si dam la rece cca 2 ore. Se prepara jeleul amestecand praful de jelle tort cu 200 ml nectar apoi se da in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Se toarna fierbinte dasupra cremei intarite si se mai lasa cca 30 minute la rece inainte de a portiona prajitura. De preferat sa se lase la frigider de seara pana a 2 a zi si apoi se taie. Sfat: Se pot opri cateva cubulete de morcovi fierti care se vor presara deasupra prajiturii inante de a turna jeleul cald. Pofta buna!
Incearca si Tiramisu reţetă originala, cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
prajitura cu morcovi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.