Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

Pentru concurs desert cu fructe Am ales aceasta prajitura sa o consider ca un desert cu fructe datorita morcovului pe care il consider mai mult un fruct deact leguma.El se consumain stare cruda ca un fruct,ca si dulceata dar mai ales ca nectar. Iata de ce am ales aceasta delicioasa reteta sa o propun ca desert cu fructe pentru o zi caniculara!!!

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

Ingrediente

  • blat:
  • 250 g biscuiti amaretti
  • 125 g unt sau margarina
  • cateva tablete de ciocolata alba(optional)
  • nectar de morcovi:
  • 8-10 morcovi tineri,
  • 3-4 stelute de anason
  • un praf de sortisoara
  • 500 ml apa
  • 300 g zahar
  • umplutura:
  • 200 g smantana
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 200 ml nectar de morcovi,
  • un plic gelatina (10 g)
  • jeleu:
  • 200 ml nectar de morcovi
  • un plic de jelle tort

Mod de preparare

Se dau la blender biscuitii apoi se framanta cu untul si ciocolata topite. Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil (diametrul de20 cm). Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja, taiati cubulete si fierti cca 30 de minute, la foc doml cu zaharul, apa, anasonul si scortisoara. Se da de pe foc si se da la blender. Se mixeaza branza proaspata de vaci cu smantana pana obtinem un amestec fin apoi adaugam nectarul si gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marie. Turnam crema deasupra blatului de biscuiti si dam la rece cca 2 ore. Se prepara jeleul amestecand praful de jelle tort cu 200 ml nectar apoi se da in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Se toarna fierbinte dasupra cremei intarite si se mai lasa cca 30 minute la rece inainte de a portiona prajitura. De preferat sa se lase la frigider de seara pana a 2 a zi si apoi se taie. Sfat: Se pot opri cateva cubulete de morcovi fierti care se vor presara deasupra prajiturii inante de a turna jeleul cald. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci