Prajitura pasca

Prajitura pasca este ideala pentru Paste, mai ales pentru ca se face rapid si nu necesita atata timp de framantare si asteptare precum pasca clasica.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Prajitura pasca

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blatul:
  • - 100 gr nuci macinate
  • - 250 gr faina 000
  • - 150 gr zahar
  • - 100 gr unt
  • - 3 galbenuse
  • - 1 lingura smantana
  • - 1 lingura ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • - 1 kg branza de vaci
  • - 350 gr zahar
  • - 3 albuse batute spuma
  • - 3 linguri gris
  • - vanilie
  • stafide
  • coaja rasa de portocale/lamaie (optional)
  • Glazura de pandispan:
  • - 3 oua
  • - 3 linguri de zahar
  • - 3 linguri faina

Mod de preparare

Pentru blat: Se pun toate ingredientele si amesteca pana se obtine un aluat moale ce se intinde cu mana in tava (o forma de tort mare sau o tava dreptunghiulara pentru prajituri).

Umplutura: Albusurile se bat spuma. Branza de vaci se amesteca cu zaharul, mirodeniile, coaja rasa de lamaie/portocala si gris, apoi se incorporeaza si albusurile si se amesteca usor, de jos in sus, pana la omogenizare.

Umplutura se pune peste aluatul cu nuci.

Glazura: Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma impreuna cu cele 3 linguri de zahar, apoi se adauga cele 3 galbenuse si cele 3 linguri de faina. Va rezulta o crema. Crema se pune peste branza si se da totul la cuptorul bine incins, pentru aproximativ 1 ora. Se incearca si daca pandispanul este copt si rumenit, este gata si pasca-prajitura. Se lasa la racit bine, apoi se scoate din forma.


Prajitura pasca se serveste ca desert la masa de Paste.

Reteta de prajitura pasca a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Julix_2007.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci