Prajitura pasca este ideala pentru Paste, mai ales pentru ca se face rapid si nu necesita atata timp de framantare si asteptare precum pasca clasica.
Pentru blat: Se pun toate ingredientele si amesteca pana se obtine un aluat moale ce se intinde cu mana in tava (o forma de tort mare sau o tava dreptunghiulara pentru prajituri).
Umplutura: Albusurile se bat spuma. Branza de vaci se amesteca cu zaharul, mirodeniile, coaja rasa de lamaie/portocala si gris, apoi se incorporeaza si albusurile si se amesteca usor, de jos in sus, pana la omogenizare.
Umplutura se pune peste aluatul cu nuci.
Glazura: Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma impreuna cu cele 3 linguri de zahar, apoi se adauga cele 3 galbenuse si cele 3 linguri de faina. Va rezulta o crema. Crema se pune peste branza si se da totul la cuptorul bine incins, pentru aproximativ 1 ora. Se incearca si daca pandispanul este copt si rumenit, este gata si pasca-prajitura. Se lasa la racit bine, apoi se scoate din forma.
Prajitura pasca se serveste ca desert la masa de Paste.
Reteta de prajitura pasca a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Julix_2007.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii