Prajituri

Reteta Amandina de cofetarie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
MIRELA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina.
Se toarna comp

ingrediente

   Blat cu zahar ars: 7 oua
   190 gr. zahar
   300 gr. faina
   1-2 praf de copt
   Crema cacao: 250 gr zahar
   350 gr margarina
   50 g cacao
   esenta de rom si vanilie
   Ciocolata pt. glazura: 3/4 bucati (de o suta de grame)
   Sirop: 250 ml apa
   100 gr zahar
   lamaie rasa
   esenta de rom

mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina.
Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat.
Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie, pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate, insa nu prea marunt.

Se da la rece 1 ora ca sa se intareasca apoi se taie sub forma unui patrat si se glaseaza in ciocolata.
Incearca si Paine de albus cu nuci si stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de cofetarie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.