Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa si usor de preparat. Te invit sa descoperi amandina insiropata cu cafea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Amandina insiropata cu cafea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 5 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita sare
  • Pentru crema:
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 7 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • 7 linguri zahar
  • Pentru sirop:
  • 200 ml cafea fiarta
  • Pentru glazura:
  • 5 patratele de ciocolata menaj
  • 5 linguri cafea fierbinte
  • 2 linguri zahar
  •  

Mod de preparare

Amandina se prepara astfel: pentru prepararea blatului se bat spuma albusurile cu sarea si zaharul. Se adauga apa, cacaua, galbenusurile batute separat si 12 linguri de faina. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, apoi se toarna compozitia in tava si se coace 15 minute. Separat, pentru crema, se freaca zaharul cu ouale si cacaua. Se fierbe amestecul pe baie de aburi, pana se incorporeaza. Se amesteca untul cu 7 linguri de zahar si se omogenizeaza crema racita. Se insiropeaza blatul cu ceasca de cafea, se taie in doua si se umple cu crema. Se toarna glazura pregatita in prealabil, din ciocolata topita, amestecata cu cafeaua fierbinte.


Amandina insiropata cu cafea se pastreaza la rece cateva ore dupa care se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci