Briose cu lamaie si iaurt

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu lamaie si iaurt sunt necesare urmatoarele ingrediente: iaurt, unt, zahar, oua, faina, bicarbonat, praf de copt, zeama si coaja de lamaie.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Briose cu lamaie si iaurt

Ingrediente

  • 1¼  cana cu unt
  • 2 cani zahar
  • 5 oua
  • 5¼  cani faina
  • ¾ lingura cu bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1/8 cana praf de copt (~ 1
  • 5 pachete)
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 3½  cana iaurt natural
  • ¼ cana zeama de lamaie
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 175 de grade. Formele de briose se ung cu unt sau se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si, apoi, se adauga, pe rand, ouale (intregi!).

Intr-un alt vas se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Amestecul de faina se adauga, alternativ cu iaurtul, in pasta de unt (se incepe si se termina cu faina!).

Se pune, apoi, si coaja si zeama de lamaie.

Aluatul se pune in forme (doar pana la ¾ din nivelul formei) si se coace 10-12 minute.

Putem adauga in aluat 1,5 cana cu alune sau migdale si / sau 2 cani cu mac ceea ce le face si mai deosebite.


Pot fi servite dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Briose cu mac umplute cu budinca

Briose cu caise

Briose cu bere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci