Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu visine si mac sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, compot de visine, unt, vanilie, oua, faina, praf de copt, lamaie, scortisoara, ciocolata, frisca.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca faina cu praful de copt, macul macinat si scortisoara. Bate spuma untul cu zaharul si aroma de vanilie, apoi adauga ouale unul cate unul.
Adauga la aluat amestecul cu faina, razuieste coaja de lamaie si adauga putin lapte. Adauga la aluat visinele si toarna totul in forme. Pune la copt 20 de minute.
Topeste ciocolata alba rupta in bucati la abur, impreuna cu untul si frisca, ia amestecul de pe foc si adauga zaharul pudra. Omogenizeaza amestecul si dupa ce se raceste toarna-l deasupra brioselor.
Pot fi servite imediat.
Alte retete recomandate:
Briose umplute cu budinca
Briose Panettone
Briose cu ciocolata si nuci
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDin cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...
Prajitura cu visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii