Briose vesele

Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga untul frecat spuma si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga faina si praful de copt ce

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Briose vesele

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 ml ulei sau unt la temperatura camerei
  • 300 ml iaurt ( lapte batut
  • sau sana)
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g zahar
  • un varf de cutit sare
  • gem ( rahat
  • sau nuca...orice umplutura)
  • sucul si coaja de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga untul frecat spuma si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga faina si praful de copt cernute si sarea. Formele de briose se ung cu unt sau se imbraca in forma speciala pentru briose si se umplu pe jumatate cu aluat, se pune cate o lingurita de gem (sau alta umplutura: nutella, alone, stafide, rahat, tablete de ciocolata) si se pune restul de aluat deasupra. Daca doriti si briose cu cacao opriti jumatate din compozitie pe care o amestecati cu cacao. Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 25-30 minute, pana se rumenesc. Se lasa la racit in forma 10 minute, apoi se scot.


Fiecare le orneaza dupa imaginatie cu bomboane pufarin, ciocolata alba, neagra, stafide, nuca de cocos, zahar pudra amestecat cu zahar vanilat sau nuca faramitata.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci