Prajituri

Reteta Chec glazurat in doua culori

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru a prepara aceasta reteta de chec glazurat in doua culori sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenta de rom, cacao, lapte, unt.

ingrediente

   8 oua
   8 linguri zahar
   7 linguri ulei
   250 g faina
   1 plic praf de copt
   sare
   esenta de rom
   cacao
Pentru crema:
   1 l lapte fiert
   8 oua
   8 linguri de zahar
   1 pachet de unt

mod de preparare

Ouale se separ. Albusurile se bat spuma, cu sare. Se adauga galbenusurile, zaharul, uleiul, faina. Se imparte compozitia in doua. Intr-o jumatate se adauga cacao. Se ung 2 tavi si se adauga in una checul cu cacao, iar in cealalta checul simplu. Se pun la cuptor. Cand sunt gata, se scot si se taie felii.




Pentru a pregati crema, se fierbe laptele. Galbenusurile de la cele 8 oua se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu laptele. Se pun pe foc, la bain-marie. Se lasa la rece putin, apoi se adauga untul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se taie o felie de chec alb, se pune un strat de crema, in continuare o felie de chec cu cacao si tot asa pana se termina checurile.


Se face o glazura de ciocolata cu care se imbraca checul.




Alte retete recomandate:




Glazura de ciocolata




Tiramisu




Pasca fara aluat

Incearca si Prajitura cu branza si stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec glazurat in doua culori" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.