1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius. Tapeteaza o forma de copt cu fund detasabil, cu diametrul de 22cm cu strat dublu de hartie pentru copt.
2. Amesteca biscuitii cu untul topit si doua linguri de zahar intr-un bol. Indinte uniform amestecul de biscuiti pe fundul formei de copt si apasa cu degetele bine. Da la cuptor pana se aseaza, timp de 10 minute, dupa care lasa-i sa se raceasca.
3. Redu temperatura cuptorului la 165 de grade celsius. Pune la fiert niste apa intr-o oala.
Amesteca gemul de visine cu 2 linguri de zahar. Pune crema de branza intr-un bol potrivit pentru mixer si mixeaza la viteza medie pentru 3 minute, ca sa devina pufoasa. Cu mixerul la viteza mica, adauga zaharul in fir uniform si constant. Adauga extractul de vanilie si sarea. Mixeaza pana cand obtii un amestec omogen. Adauga cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare.
4. Toarna crema de branza peste crusta de biscuiti si niveleaza. Adauga cu o lingurita gem de visine deasupra si fa diferite forme cu ajutorul unei scobitori.
5. Pune forma de copt intr-o alta tava mare cu pereti inalti, bag-o in cuptor, si toarna apa care fierbe pana la jumatatea formei. Lasa cheesecake-ul la cuptor pana este ferm, dar nu si mijlocul, pentru 60-65 de minute.
6. Lasa-l sa se raceasca si da-l la frigider pentru minim 6 ore, sau chiar si peste noapte.
Serveste cheesecake-ul marmorat cu gem de visine de la frigider. Inainte sa-l scoti din forma treci cu cutitul peste margini.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe