Deosebit de prezentabile, pline de culoare si savoare!
Se pune grisul la inmuiat in lapte, in care punem esenta, zaharul si uleiul. Lasam cca. 30 minute, dupa care mixam cu un praf de sare, adaugand ouale, pudra de roscove si o lingurita de praf de copt. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, apoi adaugam aluatul si dam la copt, primele 5 minute la foc iute, apoi dam inca 15 la foc mic. Se coace blatul si se desface de pe hartie. Vom taia blatul cu gura unui pahar care sa aiba diametrul aproximativ egal cu cel al formelor (eu am luat din aluminiu, dar la fel de bine merg si cele din silicon). Obtinem 10 discuri pe care le vom aranja in fiecare forma de aluminiu.
Se curata fructele de kiwi de coaja, apoi se taie in jumatati de felii, potrivit de groase, cu care se tapeteaza marginea formelor. Se fierbe tapioca pe care am inmuiat-o in lapte dulce cam o ora. Se fierbe la foc domol, pana scade laptele si perlele de tapioca raman aproape transparente. Se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-au racit, se incorporeaza cate un pic de sirop concentrat de zmeura, ccca 100 ml. Se mixeaza si frisca pana se intareste, apoi incorporam si in ea restul de sirop concentrat ramas. Se hidrateaza un plic de gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie. Se toarna jumatate in tapioca, jumatate in frisca. Se umplu formele de aluminiu cu tapioca, se presara cateva fructe proaspete de zmeura si afine, se decoreaza cu un pos cu frisca aromata cu sirop, apoi decoram cu zmeura si afine.
Se lasa peste noapte la frigidre si se scot cu grija din forma a 2 a zi. Pofta buna!!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii