Fursecuri cu cardamom si alune

Batem ouale cu zaharul, adaugam untul frecat, zeama de lamaie,laptele,esenta si faina amestecata cu praful de copt, sarea si praful de cardamom. Frama

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu cardamom si alune

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • o jumatate lingurita cardamom
  • o jumatate lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • cateva picaturi cu esenta de rom
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • faina cat cuprinde ( aprox. 20 linguri)
  • 100 g alune nesarate pentru decor
  • 50 g ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul, adaugam untul frecat, zeama de lamaie,laptele,esenta si faina amestecata cu praful de copt, sarea si praful de cardamom. Framantam bine aluatul si il lasam la frigider aproximativ 20 min, timp in care noi vom taia alunele in bucati mai mici. Scoatem aluatul din frigider, intindem din el o foaie, nu foarte groasa si taiem cu forme diferite, fursecurile. Deasupra fiecaruia vom pune alune si le vom presa usor cu mana, sa intre in aluat. Asezam fursecurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si le dam la cuptorul incins inainte, pentru 20-25 minute.


Scoatem fursecurile, le lasam sa se raceasca si le decoram cu ciocolata topita.

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci