Galatopita

Galatopita este o budinca de gris cu lapte, un desert grecesc, nu prea dulce, foarte usor de preparat si care va va cuceri cu siguranta!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Galatopita

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • aprox. 100 g gris
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • zahar farin
  • scortisoara macinata pentru decor

Mod de preparare

Galatopita este o budinca de gris cu lapte, un desert grecesc, nu prea dulce, foarte usor de preparat si care va va cuceri cu siguranta!

Se pune laptele la fiert impreuna cu batonul de scortisoara. Cand laptele da in clocot, se adauga untul, zaharul si grisul. Selasa sa fiarba la foc mic, amestecand continuu cu o lingura din lemn sau cu mixerul, la o viteza mai mica. Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Se scoate batonul de scortisoara si se adauga ouale batute, putin cate putin si mixand pana la incorporarea completa. Se tapeteaza un vas rotund cu unt si se toarna compozitia de budinca. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 35-40 minute, se opreste focul si se mai lasa in cuptor 15 minute. Se lasa sa sa raceasca foarte bine, inainte de a fi taiata.
Deasupra se pudreaza cu zahar si scortisoara.


Galatopita poate fi servita ca atare sau cu dulceata preferata.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc