Prajituri

Reteta Negresa cu ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
Laly postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Negresa de post cu nuci - Reteta Video"
 
>
Negresa cu ciocolata este o reteta de prajitura foarte rapida si gustoasa. Pentru aceasta reteta de negrese aveti nevoie de ciocolata, faina, zahar

ingrediente

   2 1/2 cani cu apa
   1/2 cana cu ulei
   1 1/2 cana cu zahar
   3 cani cu faina
   3 linguri cu cacao
   1 esenta de rom
   1 esenta de lamaie
   1 praf de sare
   2 pliculete praf de copt
   250 gr ciocolata neagra
   50 gr nuca
   50 gr unt

mod de preparare

Intr-un vas, se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet. Se adauga cacao, uleiul si sarea. Se adauga esentele, faina si praful de copt si se omogenizeaza bine.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc potrivit circa 45 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu 50 gr de unt. Cand este gata prajitura se toarna deasupra ciocolata topita si se presara miezul de nuca.


Se taie numai cand s-a racit complet.
Alte retete recomandate:

Incearca si Trufe cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.