Prajituri

Reteta Negresa cu nuci de post

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
irina14 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se freaca intr-un castron mare, zaharul cu uleiul, se adauga bicarbonatul "stins" cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, gemul (de

ingrediente

   300g zahar
   100g ulei
   600g faina
   3 linguri pudra de cacao
   300 ml apa
   4 linguri gem acrisor
   100g miez de nuca
   coaja rasa de lamaie
   2 pliculete zahar vanilat
   1 lingurita zeama de lamaie
   1 lingurita bicarbonat
   50g zahar pudra

mod de preparare

Se freaca intr-un castron mare, zaharul cu uleiul, se adauga bicarbonatul "stins" cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, gemul (de caise sau de visine) si 300 ml de apa.





Cand amestul este omogen, se adauga "in ploaie", faina cernuta cu pudra de cacao si nucile taiate felii subtiri. Se amesteca bine pana se obtine un alutat nu prea tare, care se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.





Prajitura se coace, la foc potrivit, 30 - 40 minute, se face proba cu scobitoare pentru a vedea cand este gata. Se taia prajitura in tava.
Se serveste rece presarata cu zahar pudra.





Retete de post
Incearca si Prajitura foarte simpla cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.