Patratelele de lamaie si portocala este o reteta de prajitura de casa, foarte racoritoare si usor de preparat. Gustul ei proaspat de fructe te va revigora.
Pentru blat:
Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si scoarta de lamaie. Adaugam untul la temperatura camerei si amestecam pana obtinem o bila omogena si compacta.
Intindem aluatul cu mana, direct in tava tapetata cu hartie pentru copt, o intepam cu furculita pe toata suprafata si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute. Cand s-a colorat pe margini e gata.
Pentru crema care va merge la cuptor:
Amestecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul si se transforma in crema, adaugam faina si sucul de lamaie si portocala si coaja deportocala si mixam inca vreo 3 minute.
Dupa 15 minute scoatem blatul din cuptor si turnam deasupra crema. O mai dam la cuptor 25-30 de minute, o lasam la racit, o pudram cu zahar si se poate servi.
Prajitura patratele de lamaie cu portocala se serveste taiata in patrate si pudrata cu zahar.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii