Prajituri

Reteta Placinta cu branza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h:10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se amesteca untura cu sarea, zeama de lamaie, galbenusurile, smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina framantand bine, dupa ca

ingrediente

   Aluat: 280 g untura
   500 g faina
   2 galbenusuri
   30 g zahar
   100 g smantana
   2 linguri zeama de lamaie
   1 lingurita coaja rasa de lamaie
   sare
   Umplutura: 1 kg de branza de vaci
   300 g zahar
   6 galbenusuri
   4 albusuri
   150 g unt
   150 g stafide
   zahar vanilat

mod de preparare

Se amesteca untura cu sarea, zeama de lamaie, galbenusurile, smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina framantand bine, dupa care se lasa la rece o ora. Aluatul se imparte in doua. Se intinde o parte la dimensiunile tavii. Aceasta foaie se coace pe jumatate in tava neunsa, apoi se pune umplutura si se acopera cu cea de a doua foaie. Se da la cuptor. La foc potrivit, pana devine aurie. Placinta se pudreaza calda cu zahar farin. Branza pentru umplutura se inveleste intr-o bucata de panza si se pune peste un strat de malai pana se absoarbe tot zerul in doua-trei ore. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si untul. Li se adauga vanilia, branza de vaci trecuta prin sita, stafidele si albusurile batute spuma.
Incearca si Prajituri Piersicute
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite