Prajitura Aurelia

Blatul: 5 albusuri se bat spuma tare cu 200g zahar si 1 lingura zeama de lamaie. Apoi se adauga nuca de cocos si se amesteca si eventual o lingura de

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Aurelia

Ingrediente

  • 1 lingura zeama de lamaie/o lingurita otet
  • 1 lingura faina
  • 1 budinca vanilie
  • 1 pachet unt
  • 6 oua
  • 350 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 200 g nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul: 5 albusuri se bat spuma tare cu 200g zahar si 1 lingura zeama de lamaie. Apoi se adauga nuca de cocos si se amesteca si eventual o lingura de faina. Se coace la foc mic in tava tapetata/cu hartie de copt 1 ora jumate, doua. Crema: Se fierbe o budinca de vanilie in 350ml lapte cu 150-180g zahar. Cand e gata se incorporeaza amestecand rapid galbenusurile. Cand crema s-a racit (e la aceasi temperatura cu untul), se bate untul cu mixerul si se adauga cate o lingura de budinca pana se incorporeaza. Blatul se taie in 2 sau 3 (in functie de cat de mare e tava) si se pune intre bucati crema. Deasupra se poate turna putina glazura de ciocolata sau se pune si deasupra crema si se rade ciocolata. Cel mai bine e sa se lase peste noapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci