Prajitura cu crant

Se pregateste blatul obisnuit, se coace la foc mic. Cand se raceste se taia in doua. Crema: laptele, faina si zaharul se fierb la foc mic, amestecand

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Crema: 1 litru lapte
  • 250 g zahar
  • 4-5 linguri faina
  • 250 g margarina
  • esenta de vanilie
  • Crant: 1 cana zahar
  • 1 cana nuca

Mod de preparare

Se pregateste blatul obisnuit, se coace la foc mic. Cand se raceste se taia in doua.

Crema: laptele, faina si zaharul se fierb la foc mic, amestecandu-se continuu, dupa care se pune margarina si esenta de vanilie.

Crantul: se caramelizeaza zaharul, se adauga nuca si se rastoarna pe un fund de lemn ud. Dupa racire se marunteste.

Se asambleaza: o parte din blat-crema-blat-crema-crant.
Se taie patrate sau romburi dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci