Va propun o prajitura minunata cu foi si blat umed . E ceva de munca cu ea dar merita efortul . Fiecare bucatica iti ofera o desfatare a simturilor gustative .
Foi: Punem zaharul, pe foc mic pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa, aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul . Dam siropul la racit . Bicarbonatul impreuna cu praful de copt il stingem cu zeama de lamaie . Mixam ouale impreuna cu un praf de sare, adaugam uleiul, sucul de portocala si siropul de zahar , adaugam si bicarbonatul stins impreuna cu praful de copt. Punem scortisoara macinata si faina putin cate putin ca sa se incorporeze toata. Framantam aluatul pana cand devine lucios si putin lipicios. Aluatul trebuie sa ramana putin lipicios pentru a putea intinde foile si pentru a creste frumos in cuptor. Acoperim aluatul il lasam o jumate de ora cel putin sa se odihneasca. Impartim aluatul in trei parti egale si il indindem cat e un fund de tava (eu am folosit tava de 25x30). Se intinde foarte usor pe masa unsa cu ulei . Coacem fiecare foaie cateva minute in cuptor fara sa o ardem . Fiecare foaie are nevoie de cel mult 5 minute pentru a se coace.
Blat: Intr-un castron amestecam cu un tel para ingredientele uscate: faina+praf de copt+bicarbonat de sodiu+cacao+zahar. In altul putin mai inalt amestecam ingredientele umede: uleiul+cafea+oua+iaurt (sau lapte batut) . Adaugam ingredientele uscate peste celelalte si omogenizam foarte bine. Turnam in tava de 25x30 si coacem la 180 grade pana trece testul scobitorii
Crema : Compotul de ananas il punem intr-un blender cu suc cu tot si il maruntim , pana obtinem o pasta. Gelatina o punem in 50 ml apa rece la inmuiat pentru 5 minute , apoi o punem pe foc mic si amestecam pana se dizolva . Atentie mare sa nu fiarba pentru ca nu va mai lega. Amestecam compotul de ananas facut pasta cu gelatina . Batem frisca impreuna cu mascarponele si adaugam ananasul deja amestecat cu gelatina .
Asamblam: Blatul cu cacao il taiem in jumate pe lungime obtinand doua bucati de blat. Am uitat s ava spun ca o sa aveti o prajitura inalta. Pe un platou pune prima foaie caramel , deasupra intindem un sfert din gemul de caise si asezam o jumate din blat . Peste blat punem crema de ananas si deasupra ei intindem un sfert de gem de caise. Punem inca o foaie caramel si un sfert de gem de caise. Urmeaza cealalta jumte de blat si ultimul strat de crema si gem de caise . Se apasa totul usor in asa fel incat sa nu curga crema si se da la frigider acoperita cu folie de platic pana se inmoaie foile .
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii