Prajituri

Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 20m 
momo121 postat de
Postat pe: 09-12-2017
Adaugă în cartea de bucate
Este o prajitura cu gust de sarbatoare, aroma de ciocolata si portocala este cu adevarat un deliciu!

ingrediente

8 portii

   zeama de la jumatate de lamaie
   10 linguri ulei
   2 linguri bulion diluat cu 10 linguri de apa
   6 linguri zahar brun
   1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
   faina cat cuprinde (aprox.500g)
Pentru crema:
   800 ml lapte
   8 linguri amidon de porumb
   8 linguri zahar brun
   zeama de la jumatate de lamaie
   50g ciocolata neagra
   coaja si zeama de la 1 portocala
   200g unt/margarina
   zahar pudra

mod de preparare

Pentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana ce zaharul se dizolva. Pe urma adaugam si faina cu bocarbonatul stins cu zeama de lamaie si framantam un aluat care sa nu se mai lipeasca de maini si usor de intins. Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem in foi de marime 28 (verticala) si 33 orizontala; ne ajutam de hartie de copt pentru ca foile sa nu se rupa. Coacem foile la cuptor cca. 8-10 minute fiecare sau in functie de cuptorul fiecaruia.


Pentru crema: Punem intr-un ibric amidonul de porumb, zaharul si lapte putin cate putin pentru a nu forma cocoloase. Punem ibricul pe aragaz si amestecam cu un tel mereu pana ce crema se ingroasa, adaugam zeama se lamaie si amestecam pana omogenizam bine totul. Dam crema deoparte si o impartim in 2 parti egale. Intr-o parte punem ciocolata neagra si 100 g unt, iar in cealalta parte punem coaja si zeama de la o portocala si 100 g unt. Amestecam bine cremele pana la omogenizare.


Pentru ansamblare: Pe un carton asezam folie de plastic si punem prima foaie, apoi crema de ciocolata, a doua foaie, crema de portocala si la sfarsit ultima foaie; invelim prajitura in folie de plastic, iar deasupra asezam inca o bucata de carton si bagam prajitura la frigider pana a doua zi, este de preferat sa punem cateva greutati deasupra pentru a se presa bine foile.
Cand o servim, presaram deasupra zahar pudra!



Tips-uri:

1. Amidonul de porumb il puteti inlocui cu faina!


2. Zaharul brun il puteti inlocui cu zaharul alb, dar cu 1-2 linguri mai putin deoarece este mai dulce!

Incearca si Prajitura profito
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bulion si 2 creme" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite