Prajitura cu gem

Prajitura cu gem este o prajitura accesibila oricarei gospodine, fie ea si incepatoare, pentru ca se face foarte usor si cu siguranta va fi pe placul celor dragi.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem

Ingrediente

  • 2 oua
  • unt 250 gr
  • zahar 200 gr
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare 3 g
  • gem 60 gr
  • zahar vanilat 1 plic
  • gem de prune 300 gr.

Mod de preparare

Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie si sarea. Se adauga faina cu praful de copt si, la sfarsit, albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hartie, intr-un strat nu prea gros apoi se pune deasupra gemul. Se coace la cuptor, la foc potrivit, 20 min. Se poate opri putin aluat in care se mai adauga faina si apoi se rade deasupra dupa ce s-a pus gemul.

Este o reteta economica , cu ce avem in camara si frigider, o am de la bunica mea, o faceam impreuna.


Prajitura cu gem se serveste rece, alaturi de o ceasca de ceai sau o cafea aromata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci