Prajituri

Reteta culinara Prajitura cu gem

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
danielabacaoanu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura rasturnata cu prune (Reteta Video)"
 
Prajitura cu gem este o reteta de prajitura de casa simpla si delicioasa ce va scoate din impas atunci cand va e pofta de ceva bun.

ingrediente

   2 buc praf de copt
   1 lingura cacao pudra
   10 buc oua
   2 ceasca ulei
   1 varf sare
   3 ceasca zahar
   2 ceasca făină
   4 buc zahar vanilat
   1 lingura coaja de lamaie sau portocala
   1 buc crema vanilie
   1 buc praf de frisca
   1 ceasca gem de cirese negre

mod de preparare

Avem de facut 2 blaturi, unul simplu iar celalant cu cacao.


Prima oara facem un blat astfel:


batem 5 albusuri de ou cu o cana de zahar pana se face spuma, adaugam galbenusurile cate unu, apoi o cana de ulei, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, un varf de sare. Punem hartie de copt in tava si aprindem cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade. Punem compozitia in tava si o dam 20 min la cuptor.


Cat timp se coace blatul pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi frisca si le amestecam amandoua, o dam la frigider.


Blatul doi se face ca si primul si mai adaugam in compozitie o lingura de cacao. Lasam blaturile sa se raceasca si punem pe primul blat gemul de cirese negre, apoi crema de vanilie si deasupra venim cu blatul doi. Se poate orna cu frisca si toping de ciocolata.
Pune prajitura cu gem feliata pe o farfurie iar ca fata de masa putem folosi cu siguranta acest model http://shabbychicshop.ro/fete-de-masa/740-fata-de-masa-plamaniu-cu-dungi-si-trandafir-100x100.html

Incearca si Tarta cu piersici si ananas
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite