Prajituri

Reteta culinara Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu caise (Reteta Video)"
 
Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si ieftina, cu gem delicios de caise sau prune.

ingrediente

   4 oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
   250 grunt
   250grzahar pudra
   500gr faina,
   1 praf de copt
   coaja de lamiie
Pentru crema:
   gem de caise sau gem de prune (4 linguri cu varf)
   3 albusuri
   100 gr nuci
   150 gr zahar
   o lingura cu cacao

mod de preparare

Aluatul prajiturii (blat si partea razuita)

Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.

Pentru crema se bat spuma cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.

Se pune deasupra crema cu gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari).

Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30-35 de minute.


Prajitura cu gem si aluat razuit se lasa sa se raceasca putin dupa care se poate servi.

Incearca si Prajitura Rudy cu urda si visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite